dinsdag 23 februari 2016

Kringloopvondsten

Wat vliegt de tijd zeg! Ik zag dat het al bijna 3 weken geleden is dat ik het laatste bericht geplaatst heb! (Daar gaat mijn voornemen om minimaal 1x per twee weken een bericht te plaatsen).
Maar ik heb gelukkig niet stil gezeten! Omdat onze bruiloft steeds dichterbij komt, (nog maar3,5 maand te gaan), ben ik druk bezig met allerlei decoratie daarvoor te maken. Zo maak ik onder andere de corsages zelf. Voor de dames, heren en kinderen allemaal een andere, uiteraard wel allemaal bij elkaar passend (in hetzelfde thema). Super leuk om te doen en door sites zoals Pinterest krijg je steeds nieuwe inspiratie! Dus had ik even wat minder tijd om te diy-en voor ons huis.

Tussen alle bedrijven door heb ik nog wel een paar kringlopen bezocht. Daar liep ik onder andere tegen deze broodplank aan. Er stond een klein bakblik op met daarin een brood van brooddeeg & een kaars(oerlelijk!) Er zal ooit vast door iemand veel tijd en werk aan zijn besteed maar het tijdperk van brooddeeg is toch echt voorbij volgens mij. Ik dacht dat ze dat voor de sier erop hadden gezet, dus ik pakte de kaars beet en krrrak... oeps! Dat zat dus vastgelijmd, net als dat bakblik. Ik schaamde me naar en hoopte dat niemand het had gehoord of gezien, het leek namelijk net alsof ik de boel opzettelijk stond te slopen! Thuis gekomen heb ik ook gelijk dat bakblik met brood eraf getrokken, ik moest nog behoorlijk wat kracht zetten maar het is gelukt. Helaas ben ik vergeten een foto vooraf te maken.

Bij een andere kringloop vond ik ook nog een plank in de vorm van een kruik. Omdat ik ze allebei te licht van kleur vond, kregen ze een beitsbehandeling, waardoor ze mooi vergrijsden. Ik zie ze allemaal helemaal staan in ons nieuwe huis, samen met de xxl-plank uit mijn 1e post.
Verder scoorde ik nog deze bak. Voor slechts €0,50 kon ik hem niet laten staan! (omdat het houten latje een beetje los was)
Koopje toch? 

De houten latjes op de bak vond ik te licht, dus ook die kregen een beitsbehandeling, waardoor ze mooi vergrijsden. Zie hieronder het resultaat.

Verder vond ik ook nog dit ornament (knop van een oud houten bed geweest) en 
deze Afrikaanse trommel (djembé).

Deze trommel is bespannen met een geitenvel. Ik heb even op internet gekeken naar de herkomst van deze trommel, dat vind ik altijd leuk om te weten. Ik las dat djembés traditioneel gebruikt werden om snel met andere dorpen te kunnen communiceren. Dit omdat deze trommels een geluid kunnen produceren wat kilometers verderop nog te horen is. Bijzonder om te zien hoe vindingrijk de mensen toen al waren, daar hadden ze geen moderne media voor nodig! :) 
Deze trommels zijn echte handproducten, een boomstam wordt ervoor uitgehold.

Vorige week hadden we echt heerlijk voorjaarsweer. Ik kreeg toen ook echt zin om het voorjaar in huis te halen. Daarom zette ik in deze kruik een paar magnoliatakken.  Zo'n eenvoudige tak maar ZO mooi. 
Ik wens jullie allemaal een fijne week verder!

Liefs Marieke