vrijdag 11 december 2015

Door de tand des tijds...

Beste lezer,

Allereerst ben ik erg verrast over hoe snel ik al een aantal reacties kreeg op mijn 1e blogbericht!
Dat had ik echt niet verwacht! Heel erg bedankt allemaal,  ontzettend leuk!
Leuk om te zien dat daar ook een paar bekenden bij zitten, zelfs van mensen waar ik niet van wist dat ze ook bloggen!

Ik ben al even bezig geweest om de volgknop toe te voegen aan mijn blog maar ben er nog niet achter hoe dat werkt, dus als iemand mij dat kan uitleggen, graag !

Enige tijd geleden liep ik over een woonboulevard. Na een bezoek gebracht te hebben aan de alom bekende Leen Bakker en Kwantum (zonder wat te kopen overigens) viel mijn oog op een grote poster van een meubelzaak waarop met grote letters Sale en Leegverkoop, korting t/m 80% stond, vanwege een verhuizing.

Ik weet niet hoe dat bij jullie werkt maar zo'n poster werkt bij mij (meestal) als een soort magneet, dan 'moet' ik eigenlijk wel een kijkje gaan nemen, want ja je weet maar nooit wat je anders aan je neus voorbij laat gaan!? Herkenbaar?

Echter was ik nog nooit in deze meubelzaak geweest en het was de een na laatste dag voor de verhuizing dus het zag er aardig uitgestorven uit. Ik heb toen even staan twijfelen of ik wel naar binnen zou gaan want ik had niet echt de behoefte om door de eerste de beste verkoper aangesproken te worden. Maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn 'angst' . Ik ging direct bij de accessoires kijken want naar meubels was ik niet op zoek.

Daar zag ik dit grote, roestachtige tandwiel liggen. Het lijkt net alsof hij heel oud is en de tand des tijds met moeite heeft doorstaan, ik hou ervan! Echter zonder voetstuk maar met slechts de stang die er ook nog eens los naast lag. Maar voor het luttele bedrag van €3,50 mocht ik hem meenemen, en daar hoefde ik dan ook geen moment over na te denken!

Thuis gekomen heb ik de stang goed vastgelijmd en van een ( enorm zware) metalen voet voorzien.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Fijn weekend toegewenst!

Groetjes Marieke

ps. Op bovenstaande foto lijkt het alsof hij een beetje scheef staat, dit is echter niet het geval maar komt door het fotograferen. Sprong in het diepe & XXL broodplank..Beste lezer,

Allereerst van harte welkom op mijn blog!

Na ruim een jaar stille volger geweest te zijn van verschillende woonblogs heb ik nu zelf ook de stap genomen. Ik zat al langer te dubben, wel doen of niet doen? Maar het bleef in mijn gedachten hangen, dus ik dacht: waarom niet?

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Marieke, 28 jaar en woonachtig in Zuid-Holland.
Momenteel woon in nog bij mijn ouders maar ik hoop over ruim een half jaar te gaan trouwen.

Ik heb een aantal jaar op mezelf gewoond en was toen fan van de brocante woonstijl. Die stijl paste ook perfect bij  het huisJE waar ik toen in woonde.(ja, dat JE hoort er met recht achter want 't was maar een klein (momumentaal) dijkhuisje). Ik zocht toen al regelmatig inspiratie op internet en zo kwam ik dus terecht op een woonblog. Langzamerhand begon ik steeds meer liefde & enthousiasme te krijgen voor de landelijke woonstijl en werd ik de meeste van (mijn veelal kleine prullaria) een beetje zat. Ik had maar een kleine woonkamer en met al die vele (kleine) spullen werd het me steeds meer en meer te druk.

Hieronder 'mijn' vorig onderkomen. Ik woonde aan de rechterzijde, schattig toch?Inmiddels ben ik helemaal 'om'. (Vandaar ook de keuze voor de naam rustiekbijmariek).Wat overigens niet betekent dat ik al mijn spullen heb weggedaan. Brocante en landelijk kan heel goed samengaan! En bovendien vind ik het belangrijk dat een ruimte/huis nog wel je eigen smaak weergeeft en dat je het niet gevoel hebt dat je in een kopie loopt van een (bekende)woonwinkel!

Omdat ik al veel inspiratie heb opgedaan via andere woonblogs lijkt het mij leuk om jullie ook mee te laten kijken naar mijn creatieve projecten.

Verder ben ik fan van kringlopen en rommelmarkten (net als velen van jullie :) en hoop jullie regelmatig mijn vondsten te laten zien.

Daarom bij deze gelijk een 'project' wat ik onlangs gemaakt heb.
De woonwinkels liggen vol met grote, stoere (brood)planken! Vooral die XXL-formaten vind ik erg mooi maar omdat daar nogal een behoorlijk prijskaartje aan hangt leek  het mij gaaf om er zelf één te maken. Nou heb ik het geluk dat mijn vriend timmerman is, dus  er is altijd genoeg (oud) hout in de buurt, ideaal! Van een oude plank die bestond uit 3 losse planken tekende ik de vorm.
Daarna (af en toe met hulp van vriendlief) zaagde ik hem uit de plank. Voila, het model was er. De kleur van het hout was echter niet naar mijn zin, ik vond hem veel te oranje van kleur. Op de blog van http://oale-huisjeweltevree.blogspot.nl/2015/03/kasten-stoelen-tafeltje-en.html las ik over de eigengemaakte beits met schoonmaakazijn en brillo schuursponsjes. Wat een geweldige tip! 

Best spannend om te zien wat voor effect dit heeft op het hout. Gelukkig was het in één keer goed. Mijn vriend had ook nog een dik, stoer touw liggen die ik eveneens met de beits behandelde.Ik ben heel tevreden met het eindresultaat van mijn stoere XXL-broodplank (wel 50cm hoog!)
Hieronder kunnen jullie een voor- en na foto zien.

Voor:

Na:
Omdat dit mijn eerste blog is en ik nog niet zo goed weet hoe dit in elkaar steekt, kan het zijn dat sommige dingen nog niet (helemaal) naar behoren werken.
Als jullie het leuk vinden, laat dan gerust een berichtje  achter (als dat al mogelijk is :) 

ps. De lay-out van mijn blog is nog niet landelijk, maar dat hoop ik snel te kunnen veranderen!Groetjes Marieke