woensdag 23 maart 2016

"Stokvissen"

Lieve volgers,

Onlangs was ik (alweer )aan het struinen in 'n kringloopwinkel.
Op een plank lagen allerhande houten spullen uitgestald. Mijn oog viel toen op deze houten vis.
Groot kun je hem wel noemen met zijn 30 cm lengte.
Ik stond er even naar te kijken en te dubben of ik hem mee moest nemen. Toen ik hem op tilde voelde ik dat hij redelijk zwaar was, dus vermoedde ik dat het massief hout was.

Ik twijfelde even, wist niet goed of ik er wat mee zou kunnen. Dus ik legde hem even terug op de plank en liep weer verder. Toch bleef de vis in mijn gedachten hangen. Toen dacht ik: gewoon meenemen, wat heb ik te verliezen? Als het mislukt dan is het pech, heb ik in ieder geval weer een leuke bezigheid gehad! :) Naast deze grote kanjer lag ook nog een klein, bijna identiek, "viszusje". Dus huppakee, groot en klein kwamen in mijn mandje terecht.


Prachtig houtsnijwerk!
Zo gezegd, zo gedaan. Ik had inmiddels bedacht dat deze vissen een mooie eyecatcher zouden kunnen worden als ze een mooie voet (statief)zouden krijgen. Voor de kleine  vis nam ik nog een houten standaard mee met daarop een oerlelijke (gefiguurzaagde ) vogel. Ik schatte in dat die standaard qua formaat prima zou zijn voor het kleine visje. Zo boorde mijn vriend een gaatje in zijn buik en voila, het kleine visje had een voet. Voor de grote vis moesten we op zoek naar een grotere en zwaardere voet. Van een groot, dik stuk hout maakte we ook voor deze vis een stevige voet.

En daar stonden toen mijn vissen, te pronken op een deftige stok: echte "stokvissen" dus .
De voeten gaf ik nog even een beits. Op de foto zijn de houten voeten nog onbewerkt.
Ik ben er helemaal blij mee.
Het hout van de vissen wilde ik eerst ook nog bewerken. Maar bij nader inzien vond ik ze zo toch wel mooi, cognac kleurig. Of vinden jullie dat de vissen ook nog een beitsbehandeling moeten?

Ik was benieuwd of zulke (soortgelijke) vissen op statief ook te koop zijn, dus keek ik op internet.  Ik ontdekte dat er meerdere sites zijn die dit verkopen. Wel schrok ik toen ik de prijzen zag, variërend van €15 tot zelfs ruim in de €300! Dit gaf me ook wel weer een kick, aangezien mijn grote vis maar €0,95 was en zijn zusje €0,50.

Ik wens jullie allemaal (alvast) goede feestdagen toe! Voor mij is het weekend al begonnen.
Morgen is het zover: we krijgen de sleutel van ons huis! We hebben er lang naar uitgekeken maar nu is het eindelijk zo ver! We kunnen dus de komende dagen aan het klussen beginnen!  We hebben er zin in!

Liefs Marieke