maandag 14 november 2016

Beste volgers,

Oei, wat vliegt de tijd! Hoogste tijd voor een nieuwe blog.
Ik wil wat dingen laten zien die ik in de afgelopen tijd gemaakt heb of gevonden heb.
Deze keer geen uitgebreid verhaal maar voornamelijk foto's! Ik blijf het leuk vinden om zo goedkoop mogelijk sfeervolle items te scoren!
(Voor diegene die mij ook volgen op Instagram is dit een kleine herhaling! ;-)  


Deze houten trog scoorde ik voor maar €2,50 op een rommelmarkt.
Ik maakte er een herfstsfeertje in met een gewei (bij de kringloop gevonden!) en wat kastanjes. Ik bof  maar met een zus & zwager met een reuze kastanjeboom in hun tuin!Het alom bekende tafeltje (van de A.C.tion) kreeg een metamorfose met een loogbeits van Esatto.
Zo werd hij iets donkerder en is nu helemaal naar mijn zin. Ook deze stoel (die ik voor een prikkie kocht bij de Kwantum) kreeg dezelfde behandeling. Samen vormen ze nu een gezellig hoekje in onze slaapkamer.
Het koeienhuidje vond ik bij een geweldig leuke bloemen& curiosawinkeltje in Gouda.
Ook de bak op het tafeltje kreeg een likje van de loogbeits. De takjes met rode besjes plukte ik aan het eind van deze zomer van de knotwilgen bij mij in de buurt. Ze zijn mooi ingedroogd!


Bij de kringloop scoorde ik een grote strokrans (ruim 40 cm doorsnede) en deze bedekte ik met mos.
Daarna heb ik er dadeltakken op bevestigd. Inmiddels is deze krans al mooi (donker) ingedroogd. Een volgende keer zal ik daar een foto van plaatsen. De krans kreeg (voorlopig) een plek op deze franse vaas.Hier een close-up van het droogproces! Prachtig toch?

Deze prachtige tak van de vuurdoorn zag ik achter mijn auto toen ik een bezoekje bracht aan een kringloop. Deze moest uiteraard mee. Ik had helaas geen tang bij me maar liet me daardoor niet afschrikken. Na flink wrikken en aardig wat schrammen rijker gaf de tak eindelijk mee! Ik had geen idee of hij mooi in zou drogen! Heb hem zonder water in de kruik gezet. Inmiddels staat hij daar al weer enige tijd en is prachtig ingedroogd! Zo zie je maar, de natuur heeft veel moois :)Deze kruik is ook een vondst v/d kringloop. Na hem te ontdoen van de raffia kreeg hij een ereplek in de vensterbank (weet niet voor hoelang)  Een paar rozenbotteltakken erin, meer heeft het niet nodig!En ook deze kandelaar ging mee. Mooi in zijn eenvoud, ik hou ervan!

(Uiteraard vond ik dit niet allemaal op 1 dag maar is dit opgespaard van een tijdje :)

Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze fotoblog. 
Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Groetjes Marieke
(rustiekbijmariek op Instagram)
6 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad schitterend,Marieke.
  En het sfeerhoekje op de slaapkamer
  is inderdaad prachtig...past echt bij de herfst.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He gezellig hoor een blogje, ik volg je op IG maar blogjes blijf ik superleuk vinden om te lezen. Ga vooral door met bloggen. Fijne dag, groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt mooie vondsten gescoord bij de kringloop. Ik herken je hobby, zelf geniet ook nog elke dag van de kringloopaankopen in mijn huis.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk....struinen, daar ben ik ook vaak mee bezig! Alleen vind ik hier bij de kringloop weinig leuks meer! Jij boft want je hebt leuke spullen gescoord! Heb me net ook even op IG aangemeld!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie vondsten laat je zien.
  Volgens mij heb je een goede kringloop in de buurt.
  Ik wil wel eens mee om ste struinenšŸ˜Š
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen