vrijdag 11 december 2015

Sprong in het diepe & XXL broodplank..Beste lezer,

Allereerst van harte welkom op mijn blog!

Na ruim een jaar stille volger geweest te zijn van verschillende woonblogs heb ik nu zelf ook de stap genomen. Ik zat al langer te dubben, wel doen of niet doen? Maar het bleef in mijn gedachten hangen, dus ik dacht: waarom niet?

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Marieke, 28 jaar en woonachtig in Zuid-Holland.
Momenteel woon in nog bij mijn ouders maar ik hoop over ruim een half jaar te gaan trouwen.

Ik heb een aantal jaar op mezelf gewoond en was toen fan van de brocante woonstijl. Die stijl paste ook perfect bij  het huisJE waar ik toen in woonde.(ja, dat JE hoort er met recht achter want 't was maar een klein (momumentaal) dijkhuisje). Ik zocht toen al regelmatig inspiratie op internet en zo kwam ik dus terecht op een woonblog. Langzamerhand begon ik steeds meer liefde & enthousiasme te krijgen voor de landelijke woonstijl en werd ik de meeste van (mijn veelal kleine prullaria) een beetje zat. Ik had maar een kleine woonkamer en met al die vele (kleine) spullen werd het me steeds meer en meer te druk.

Hieronder 'mijn' vorig onderkomen. Ik woonde aan de rechterzijde, schattig toch?Inmiddels ben ik helemaal 'om'. (Vandaar ook de keuze voor de naam rustiekbijmariek).Wat overigens niet betekent dat ik al mijn spullen heb weggedaan. Brocante en landelijk kan heel goed samengaan! En bovendien vind ik het belangrijk dat een ruimte/huis nog wel je eigen smaak weergeeft en dat je het niet gevoel hebt dat je in een kopie loopt van een (bekende)woonwinkel!

Omdat ik al veel inspiratie heb opgedaan via andere woonblogs lijkt het mij leuk om jullie ook mee te laten kijken naar mijn creatieve projecten.

Verder ben ik fan van kringlopen en rommelmarkten (net als velen van jullie :) en hoop jullie regelmatig mijn vondsten te laten zien.

Daarom bij deze gelijk een 'project' wat ik onlangs gemaakt heb.
De woonwinkels liggen vol met grote, stoere (brood)planken! Vooral die XXL-formaten vind ik erg mooi maar omdat daar nogal een behoorlijk prijskaartje aan hangt leek  het mij gaaf om er zelf één te maken. Nou heb ik het geluk dat mijn vriend timmerman is, dus  er is altijd genoeg (oud) hout in de buurt, ideaal! Van een oude plank die bestond uit 3 losse planken tekende ik de vorm.
Daarna (af en toe met hulp van vriendlief) zaagde ik hem uit de plank. Voila, het model was er. De kleur van het hout was echter niet naar mijn zin, ik vond hem veel te oranje van kleur. Op de blog van http://oale-huisjeweltevree.blogspot.nl/2015/03/kasten-stoelen-tafeltje-en.html las ik over de eigengemaakte beits met schoonmaakazijn en brillo schuursponsjes. Wat een geweldige tip! 

Best spannend om te zien wat voor effect dit heeft op het hout. Gelukkig was het in één keer goed. Mijn vriend had ook nog een dik, stoer touw liggen die ik eveneens met de beits behandelde.Ik ben heel tevreden met het eindresultaat van mijn stoere XXL-broodplank (wel 50cm hoog!)
Hieronder kunnen jullie een voor- en na foto zien.

Voor:

Na:
Omdat dit mijn eerste blog is en ik nog niet zo goed weet hoe dit in elkaar steekt, kan het zijn dat sommige dingen nog niet (helemaal) naar behoren werken.
Als jullie het leuk vinden, laat dan gerust een berichtje  achter (als dat al mogelijk is :) 

ps. De lay-out van mijn blog is nog niet landelijk, maar dat hoop ik snel te kunnen veranderen!Groetjes Marieke


12 opmerkingen:

 1. Hallo Marieke,
  Wat leuk dat je een blog bent begonnen, gezellig om je woonperikelen te lezen en natuurlijk ben ik erg benieuwd naar het huis waar je binnenkort hoopt te gaan wonen, we zullen vast veel mooie dingen te zien krijgen!
  Een waaarschuwing vooraf :)... Bloggen is verslavend! Hihi..
  Fijne dag❤

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Hannie,

   Wat leuk dat je een kijkje hebt genomen op mijn blog!
   Ik zal binnenkort ook een foto plaatsen van ons huis.
   En over dat het verslavend is...dat heb ik nu al ondervonden :)
   Groetjes Marieke

   Verwijderen
 2. Ps. We kunnen je nog niet volgen, die button moet je nog even instaleren..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, maar heb werkelijk waar geen idee hoe ik dat moet doen :( Heb al zitten googlen maar kom er nog niet uit!

   Verwijderen
 3. Gezellig Marieke!!!
  Ook ik ben een stille volger en ben van brocante naar landelijk sober gegaan. Ben alleen nog te vinden op instagram hihi..
  Succes, leuk om te lezen!
  Groetjes je nicht Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Dineke!
   Wat leuk om jou hier te treffen joh! Ik heb helaas geen instagram. Hoe wist je zo snel mijn blog te vinden joh?

   Groetjes Marieke

   Verwijderen
 4. Hoi Marieke, welkom in blogland. Bedankt voor je reactie op mijn blog, ik kom dan natuurlijk ook bij jou kijken. Heel veel succes met het bijhouden van je eigen woonblog, leuk om jouw te volgen en te zien wat je gevonden of gemaakt hebt. Je broodplank is heel gaaf, veel leuker om zelf te maken.
  Ik kan me nog niet aanmelden bij je, dus ik kom later nog eens bij je terug!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Monica,

   Leuk dat je een berichtje hebt achter gelaten! Ik heb enorm veel zin om deze blog bij te gaan houden.
   Zelf maken is inderdaad veel leuker, 't geeft ook veel meer een kick!Ik ben aan het 'uitvogelen'hoe ik die volgknop kan toevoegen aan mijn blog maar ben nog niet veel wijzer geworden. Wellicht kan jij me helpen? Groetjes Marieke

   Verwijderen
 5. Ha Marieke,
  'k Zag je berichtje op FB en dacht nieuwsgierig 'meteen even kijken':-) Wat is broodplank mooi geworden zeg, na die 'behandeling'! En handig, een timmerman als vriend. Jullie huis zal dan ook vast heel mooi worden!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Tineke,

   Bedankt voor je berichtje!Ik heb zojuist ook op jouw blog gekeken (en ga je volgen) en opeens ging er een lichtje branden welke Tineke ik voor me heb! Wat leuk joh, wist niet dat jij ook een blog had! Bedankt voor je compliment. Ik bof inderdaad met zo'n timmerman binnen handbereik ;)Ik hoop hier in de toekomst ook posten te plaatsen vanuit ons nieuwe huis! Groetjes Marieke

   Verwijderen
 6. Ha Marieke!

  Leuk ik ga je volgen!
  Je broodplank is een plaatje.. geef mij ook zo'n vriend :-)
  mijn man vind t allemaal best zo lang hij zelf er niks aan hoeft te doen, haha.
  Heelveel succes en geniet van alle voorbereidingen de komende tijd!

  Groetjes,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuk deze eerste blog... ik ga volgen.

  BeantwoordenVerwijderen