dinsdag 29 december 2015

Wijntafeltje

Beste lezer,

Ik was van plan om voor de kerst nog een nieuwe blog te plaatsen maar dat is me helaas niet meer gelukt. Ik had er eerlijk gezegd ook even de puf niet meer voor. Ik ben activiteitenbegeleidster in een verpleeghuis en in de week van kerst hadden we 's maandags een kerstmaaltijd georganiseerd voor de bewoners van mijn afdeling. Iedere bewoner (er zitten 30 bewoners op mijn afdeling)mag 2 familieleden meenemen en dan komen er nog personeel en vrijwilligers. In totaal zaten we met bijna 150 mensen te eten! Erg gezellig ! De aankleding zoals menukaarten, naamkaartjes, servetten, tafellopers enz. maken/kopen behoort tot mijn takenpakket. Super leuk om te doen en helemaal als je dan het eindresultaat op tafel ziet staan, maar wel veel werk voor zoveel mensen! Maar als je de bewoners ziet genieten, dan is het voor mij al goed!
De rest v/d week heb ik ook gewerkt, en toen was het al kerst, dus van een blog schrijven kwam het niet meer. Ik mag nu genieten van een (ruime week) vakantie. Heerlijk, even geen wekker zetten (of zo min mogelijk :) ) en de dingen doen waar ik zo van kan genieten.

In vakanties probeer ik altijd wat (extra) tijd te maken om te fröbelen. Heerlijk! Ik vind het ideaal dat als je ergens aan begint en het niet afkrijgt, de volgende dag weer verder kan gaan.

Voor ons nieuwe (1e) huis was ik op zoek naar een wijntafeltje. Er zijn er genoeg te koop maar ze zijn nogal aan de prijs en als ze wel betaalbaar zijn dan vind ik ze vaak aan de (te) kleine kant.
Daarom had ik al een tijdje marktplaats af zitten struinen maar helaas zonder resultaat. Ook in de kringloopwinkels keek ik er steeds naar maar ook daar stonden ze niet. Tsja, meestal als je ergens naar op zoek bent dan vindt je het niet ,en als je het niet meer zoekt of nodig hebt dan loop je er 'zomaar' tegenaan! Is dat herkenbaar? Ik had een wijntafeltje  dus voorlopig maar even uit mijn hoofd gezet. En je raad het al, toen ik weer eens een kringloop bezocht, stond hij daar opeens:

~   Een BIEDERMEIER wijntafel(tje)  ~                 
(* Foei wat was hij lelijk!*)




(Die bloemen erop vond ik niet zo mooi maar ik dacht die worden ook wel lichter/vager na een behandeling en er komt tenslotte toch wat op te staan!)


Ik heb hem behandeld met gootsteenontstopper, maar dat had weinig resultaat. Daarom toch maar de schuurmachine ter hand genomen. Na flink wat schuren zag hij er zo uit:



Die dikke waslaag was verdwenen en hij was al aardig kaal geworden. Maar toch was hij nog niet naar mijn zin. Daarom het eerdergenoemde recept (http://rustiekbijmariek.blogspot.nl/2015/12/sprong-in-het-diepe-xxl-broodplank.html) weer gebruikt.
Ik was erg benieuwd hoe deze beitsbehandeling op dit soort hout zou reageren! Dat blijft altijd spannend.


En dit is het eindresultaat!
Op deze foto lijkt hij grijzer dan hij in werkelijkheid is.








~Een mooi, vergrijsd, oud wijntafeltje! ~
(ps. die donkere vlakken zijn de nerven in het hout! Ik vind het niet storend, daardoor 'leeft' het hout!)

Ook al is ons huis nog niet klaar, ik kon het toch niet laten om het tafeltje alvast (voor proef) gezellig aan te kleden! Bij *LB* kocht ik deze mooie lampenvoet. Voor de kap ben ik even langs de plaatselijke kringloop gegaan. Voor slechts €1,50 mocht ik hem meenemen! Hij krijgt binnenkort nog een verfbeurtje, en 'k zal hem in een volgende post laten zien.

Ik ben er helemaal blij mee en kan niet wachten totdat hij een plekje in ons huis krijgt!


Deze sfeervolle waxinelichthouders vond ik ook bij de kringloop!

Het mooie konijnenvachtje won ik een tijdje geleden via facebook!

Ik vind het leuk als jullie een berichtje achterlaten.

Ik wens jullie allemaal een hele goede jaarwisseling toe!

Groetjes Marieke

9 opmerkingen:

  1. Dat herken ik wel Marieke, jezelf voornemen een blog te schrijven maar dan komt er weer van alles tussen ;-) hij kwam in ieder geval dit jaar nog.. het kan gekker :P
    Maar je tafeltje is mooi geworden joh!
    Het geeft een "kick" he?

    Even een tip -> als je een bericht schrijft kun je op link klikken. Daar kun je het webadres van je vorige blog bericht schrijven. Dan hoeven blog lezers er alleen maar op de link te klikken en komen ze gelijk op je andere blog bericht!

    Fijne Jaarwisseling Marieke!

    Groetjes van Priscilla
    Creatodapris.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Priscilla,

      Bedankt voor je leuke berichtje en je tip (heb het gelijk gewijzigd :) )

      Jij ook het allerbeste voor 2016 samen met je gezin!

      Verwijderen
  2. Je bent weer lekker bezig geweest, ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gelukt Marieke en veel leuker om zoiets goedkoop op de kop te tikken en het dan zelf te behandelen tot het naar je zin is.
    Fijne vakantie nog en een gezellige jaarwisseling!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk zo'n gelukje om iets moois te vinden!
    Het zal wel moeilijk zijn om geduldig te wachten tot je jullie huisje in kunt gaan richten, word vast erg gezellig.
    Fijne jaarwisseling & groetjes, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat geduldig is het hem juist! Normaal gesproken ben ik best geduldig maar op dit gebied is het best lastig!

      Verwijderen
  5. Leuk om zelf iets op te knappen, het is je goed gelukt!
    En door al het werk waardeer je het nóg meer. Een echte aanwinst, heel sfeervol.
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Marieke,

    Wat leuk dat je nu zelf een blog begonnen bent! Altijd spannend, maar als je zelf actief bent en bij andere bloggers vaak reageert, word je hier al snel opgenomen. We hebben gezamenlijke hobby's zie ik...natuurlijk het wonen, maar ook de kringloop en het scoren van aanwinsten elders voor een zo leuk mogelijke prijs. Met een nieuw huis in het vooruitzicht kun jij je hart de komende tijd wel ophalen.

    Ik wens je heel veel succes met je blog, ik heb mij inmiddels al aangemeld als volger!

    Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Marieke, via een andere blog ben ik bij je terecht gekomen. Leuk hoor!
    Ik vind je wijntafeltje prachtig geworden en je hebt t ook meteen heel erg mooi aangekleed.
    Ik ga me als volger aanmelden.

    Groetjes,
    Sanny (van de blog sanny's life)

    BeantwoordenVerwijderen