zaterdag 3 september 2016

DIY stoere doeken

Beste volgers,

Oeps...alweer een maand verstreken sinds mijn laatste blog! Hoogste tijd voor een nieuw bericht ☺Alhoewel ik sinds twee weken ook een instagram account heb (je kunt mij vinden onder de naam rustiekbijmariek)en het plaatsen van een foto (daar )veel sneller gaat, wil ik ook mijn blog bijhouden.  Want een verhaal(tje)bij een foto blijft toch het leukste vind ik persoonlijk.

Vlak voor ons trouwen liep ik bij de ikea en zag daar toen prachtige linnen theedoeken. Omdat ik druk was met klussen in ons huis en de bruiloft voorbereiden was het mij helemaal ontgaan dat deze linnen theedoeken zeer populair zijn en als zoete broodjes over de toonbank gaan bij de liefhebbers van landelijk wonen.  Heel leuk om te zien dat iedereen er weer op een andere manier me decoreert!

Zo leek het mij leuk om er een stoere afbeelding op te maken.  Zo gezegd, zo gedaan. Ik pakte eerst een rest lapje stof om het uit te proberen.  Dat ging prima en daarna ging het echte werk beginnen op de linnen theedoek van de ikea!  Zie hieronder het resultaat.

Hier hangt de doek aan mijn houten ladder in de badkamer! 
En over een stoel...


Ik had de slag te pakken. Bij een kringloopwinkel zag ik een mooie lap stof, een soort linnenachtig. Ik knipte er een groot doek van en voorzag dit doek van een grote,stoere schapenkop.

Close-up


 Hoe maak je zo'n doek? 

Wat heb je nodig:
× stof of linnen  (thee)doek 
× transfermarker(te koop via internet)
×laserprinter
×afplakband/schilderstape

Stappenplan:
× 1. Zoek op internet n mooie afbeelding.  Ik zoek meestal via Google afbeeldingen. Hoe duidelijker de afbeelding is, hoe duidelijker je de print over kan brengen op de stof.  Het is belangrijk dat je de afbeelding met een laserprinter afdrukt, met een gewone printer lukt het niet! 
× 2. Knip de afbeelding zo strak mogelijk rondom de buiten lijnen uit. 
× 3. Zet de afbeelding met de print naar beneden toe vast op de stof met stukjes afplakband.

× 4. Ga met de transfermarker over de afbeelding heen kleuren. (Je kleurt dus over de achterkant)je ziet dan vanzelf de print weer verschijnen, zo weet je dus waar je gebleven bent. 
× 5. Wrijf daarna met de zijkant van een theelepeltje over het stuk van de afbeelding dat je gekleurd hebt.hoe meer druk je uitoefend,hoe beter de afbeelding op de stof komt.  Af en toe til je de afbeelding een stukje op om te kijken hoe dat de print al overgekomen is op de stof. Als je de print op sommige plaatsen nog te licht vind herhaal dan bovenstaande net zolang tot de print naar je zin op de stof zit.
×6. Als de print naar je zin is verwijder je het tape en kan je er lekker  mee gaan decoreren! 

Ps. De transfermarker stinkt wel erg chemisch dus doe het bij voorkeur buiten of anders in een goed geventileerde ruimte!

Mocht je  ook aan de slag gaan dan zie ik graag het resultaat! ☺

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!  Bedankt voor het volgen. 

Liefs Marieke
6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee, misschien maak ik er wel een keer gebruik van.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vind ik een heel leuk idee,ik ga het een keer proberen!
  Het resultaat laat ik op mijn blog zien.
  Fijne zondag.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee. En lief dat je het met ons wilt delen.
  ik ga het onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee. En lief dat je het met ons wilt delen.
  ik ga het onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk Marieke, hier zul je veel mensen mee inspireren!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen